Armoedeaanvalsplan gemeente Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn zet alles op alles om armoede te bestrijden. Op dit moment met diverse regelingen en ook door te werken aan een armoedeaanvalsplan. In dat plan werken ze uit wat ze nog meer kunnen doen om inwoners te ondersteunen. Bureau Geldzicht was dinsdag 14 maart aanwezig om hierin mee te denken. Een onderdeel van deze avond was in kaart brengen wat anders en beter moet om nog meer mensen te bereiken.

De Gemeente heeft via http://centenkwesties een speciaal telefoonnummer geopend om mensen met geldzorgen beter te kunnen helpen: 055-580 1140

Bureau Geldzicht zet zich in om vooral meer bewustwording bij werkgevers te creëren. Werkgevers zijn zich niet altijd bewust van hun signalerende rol en dat ze van grote betekenis kunnen zijn wanneer ze vroegtijdig met hun medewerkers in gesprek gaan. Juist ook veel mensen met een baan ervaren geldstress en hebben zorgen of ze elke maand de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Geldstress heeft ook niet altijd alleen met het inkomen te maken maar kan ook door life-events ontstaan. Denk hierbij aan een scheiding, baanverlies van partner etc.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *