Financieel inzicht met oog voor de mens

Meer inzicht en ondersteuning op het gebied van budget coaching, Webinars, trainingen, projecten en een wegwijzer voor financiële hulp met focus vroeg signalering

Bureau Geldzicht is ontstaan vanuit financiële ervaring in combinatie met de behoefte om meer te kunnen ondersteunen wanneer er financiële stress en geldzorgen ontstaat. Vertrouwen staat hierin centraal.

Mijn naam is Iris Top

Ik ben opgegroeid in een ondernemers gezin waarin we het financieel goed hadden. Tot het moment dat mijn vader zijn 2 grote klanten kwijtraakte en er al snel geldzorgen ontstonden. Grote geldzorgen tot aan verplichte verkoop van de woning en zakelijk pand. Schulden, armoede maar ook sociale problemen waren 20 jaar lang het gevolg.

Vanuit mijn werk als financieel adviseur kreeg ik ook regelmatig te maken met klanten die moeilijk rond konden komen, het overzicht niet meer hadden of al beginnende schulden met andere leningen wilden “oplossen”

Ik merkte dat dit onderwerp mij raakte en het gaf mij voldoening als ik het bespreekbaar kon maken en vervolgens met de klant mee kon denken aan mogelijke oplossingen. Vanuit dat perspectief ben ik mij meer met het onderwerp bezig gaan houden.

Ook jaren later kreeg ik te maken met financiële stress. Ik had een goede baan, werkte 28 uur. Mijn toenmalige partner raakte zijn baan kwijt en doordat zijn ploegentoeslag verdween en te maken kreeg met 70% van zijn basisinkomen konden wij maandelijks niet meer rondkomen.

Ik ervaarde hoe waardevol het was dat ik dit in vertrouwen aan mijn destijds leidinggevende kon vertellen zodat wij samen naar een goede, tijdelijke oplossing konden zoeken. Tot dat mijn toenmalige partner weer werk had mocht ik full time werken. Door mijn denkkader, en angst om ooit in een zelfde situatie te belanden als mijn ouders trok ik snel aan de bel.

Het besef dat je door omstandigheden ( zogenaamde Life-Events) het financieel lastig kan krijgen gaf mij nog meer motivatie om mij verder te ontwikkelen in het onderwerp “financiële stress en de gevolgen ervan”

Ik heb de opleidingen schuldhulpverlening en Budget coaching afgerond en mij verdiept in NLP (neuro linguïstisch programmeren) Dit heeft o.a. te maken met gedragsverandering, hoe je denkt en hoe je hersenen werken.

Vanuit de bank ben ik mij meer met het maatschappelijk thema bezig gaan houden en ben ik betrokken geraakt bij lokale en landelijke netwerken die vanuit publiek en privaat samenwerken om mensen eerder hulp te laten vinden. Een hele mooie match. De samenleving vraagt om steeds meer financiële flexibiliteit terwijl wij tegelijkertijd een toename zien aan financiële kwetsbaarheid.

Bureau Geldzicht ondersteunt door middel van advies, informatiebijeenkomsten, projecten en concrete tips en tools een breed publiek om te werken aan financiële gezondheid. Denk hierbij aan Scholen, Werkgevers, Gemeenten en Welzijnsorganisaties. Daarnaast zoeken wij de verbinding en samenwerking met andere partijen die ook in dit domein actief zijn. Bureau Geldzicht gelooft in de kracht van samenwerken om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

Benieuwd wat Bureau Geldzicht voor jou kan betekenen? Neem contact op door middel van het contactformulier en wij reageren binnen 48 uur. Kijk bij onze diensten naar de diverse mogelijkheden. Ook bieden wij maatwerk aan.

Register Schuldhulpverlener SHV3 – Kiwa